Aphrodite Hotel Bozburun

Aphrodite Hotel Bozburun

Bozburun Yöresel Yemekleri – Aphrodite Hotel Bozburun

Bozburun Yöresel Yemekleri

  • Ege lezzetlerini doya doya tadabileceğiniz yerlerden biri olan Bozburun’da, deniz ürünlerinin yanında bölgenin çok çeşitli yöresel tatlarını da deneyebiliyorsunuz.

    Temiz havası ve el değmemiş doğasının eşliğinde Bozburun yöresel yemekleri damağınızda hoş bir tat bırakacak. Dilerseniz birbirinden lezzetli o yemekleri bir bir inceleyelim;

    Bozburun Yöresel Yemekleri

    Listenin ilk sırasında;

    1- Kahvaltı

    Bozburun’da muhteşem deniz manzarası eşliğinde tamamen organik ürünlerle her sabah harika bir kahvaltı yapabilir, güne zinde başlayabilirsiniz. Konakladığınız otel ya da pansiyonda kahvaltı seçeneği mevcut olsa da, arada bir değişiklik yapıp farklı mekanlarda kahvaltı etmenizi tavsiye ederiz. Beldede kahvaltı yapabileceğiniz pek çok mekan varken bize göre Bozburun Yat Kulübü’nün kahvaltısını denemeden dönmemek gerek…

    2- Tatlılar

     *Çıtırmak

    çıtırmak

Susam, badem, bal ve şeker karışımıyla yapılan kurabiyeye benzer bir tatlı olan çıtırmak, Bozburun’da tadabileceğiniz lezzetlerden biri. Çay veya kahve eşliğinde de tüketebileceğiniz hafif bir kaçamak istiyorsanız mutlaka deneyin.

*Lokma Tatlısı

lokma tatlısı

” Lokma tatlısı, Ege’den başka yerde yenmez! ” diyen Ege halkına hak veriyor ve Bozburun seyahatinizde yeni pişmiş lokmaların tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

*Dondurma

dondurma

Dondurma tatil beldelerinin vazgeçilmez serinleticilerinden biri. Yazın tatile gidip de dondurma yemeden dönen yoktur herhalde. Bozburun’un sorbe dondurmaları da oldukça meşhur… Bu dondurmayı yapan ve adını tüm Marmaris’e duyurmuş bir mekan var ki hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

3- Deniz Ürünleri

deniz ürünleri

Marmaris, ülkenin en güzel sahillerine ve bereketli denizlerine sahip olunca denizden çıkan her şeyi yiyebiliyorsunuz. Heleki Bozburun’un tazecik deniz ürünlerinin lezzetine doyamayacaksınız.

4- Salatalar

ege salataları

Ege şehirlerinde her sofrada mutlaka bir çeşit salata bulunur. Tatil keyfinizi bu şehirlerden birinde çıkarıyorsanız, onlarca yeşillikle ve bu yeşilliklerin zeytinyağıyla hazırlanmış soslarla buluştuğu salatalarla tanışacaksınız. pin emojiBozburun’un hemen her restoranında bölgeye has yeşillikler ve organik ürünlerle donatılmış salataların tadına bakabilirsiniz. 

5- Otlar

bozburun ot yemekleri

Bozburun şifalı otların her yerde bittiği, onlarca farklı ot çeşidiyle karşılaşabileceğiniz bir kasaba. Bölge halkı bu otları bazen yemeklerine tat vermek bazen de otların çayını demleyip şifa bulmak için kullanıyor. Özellikle kekik, nane ve adaçayından bir tutam yanınızda da götürün.

6- Ev Yemekleri

*Çiğ Börek

çiğ börek

Deniz keyfi sonrası karnı zil çalanlara, midelerini bayram ettirecek bir diğer lezzet de çiğ börek.. Çıtır çıtır bu lezzetin Bozburun için yeri bir ayrı. Çiğ böreği en güzel yapan yerler arasında ise Lokum Mantı Evi geliyor.

*Çıntar Kavurması

çıntar kavurması

Çoğu bölgede melki olarak bilinen yabani mantarın; yağ, peynir, yumurta ve sarımsakla kavrularak yapıldığı yemeğin Bozburun’da namı çıntar kavurmasıdır.